Gezelim Görelim

KAHRAMANMARAŞ’TA NEREYE GİDİLİR?


Binlerce yıllık tarihi ile ayakta kalmış bir açık hava müzesi olan Kahramanmaraş, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, ilk çağlardan bugüne tarihin akışına şahitlik etmiş kadim şehirdir. Ünlü tarihçi Herodot tarafından hikâyesi yazılmış, ismi dillere destan olmuş, özgürlüğüne düşkün, bayrağına tutkun bir şehirdir.
Kahramanlığı ile dillere destan olan, Kurtuluş Savaşı meşalesini yakan, Sütçü İmamı da ziyaret edebilir ve tarihte o gün yaşananları hissedebilirsiniz…
Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik, Tunç, Demir, Grek, Roma ve Bizans Dönemlerine ait eserler, Antik Fil Sergi Salonu, Direkli Mağarası, Kazı ve Canlandırma Salonu, Domuztepe Höyük Canlandırma ve Kazı Sergi Salonu, Geç Hitit Eserleri Sergi Salonu, Mozaik Sergi Salonu, Taş Eserler Sergi Salonu ve Kronolojik Arkeolojik Eser Sergi Salonu olmak üzere 7 adet teşhir salonundan oluşan Kahramanmaraş Müzesini de ziyaret edebilir ve tarihe tanıklık edebilirsiniz…
Kahramanmaraş Kültür ve Sanat alanında kendisini ispatlamış ve görenleri sanatına hayran bırakmış bir şehirdir. Kapalı Çarşısında el emeği ile sanatını icra eden yemeni, semer, ahşap ve bakır ustalarını ziyaret edebilir ve yöremize ait kültürleri taşıyan eserlerini inceleyebilirsiniz.
Eğer İnanç Turizmi açısından bir arayış içindeyseniz, Kahramanmaraş bu anlamda da bütün isteklerinize yanıt verecek nitelikte…
Yüzyıllardır hikâyesiyle ilgi uyandıran Ashab-ı Kehf Kahramanmaraş’a gelen ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri haline gelmiştir.

Kuzey Suriye’de uzun süre gaza ve cihat hareketlerinde bulunan, önemli İslam komutanlarından olan, Hz. Ali’nin sağ kolu olan Malik Ejder (Eşter) Türbesi’ni ziyaret edebilirsiniz…
Bir diğeri ise mimarisi ile gözleri kamaştıran, Türkiye’nin üçüncü, bölgesinin ise en büyüğü olan Abdülhamid HanCamii, ve geçmişten günümüze kadar korunmuş tarihi camileri ile huzura ermenize vesile oluyor. Yeşil, mavi ve beyazın iç içe bulunduğu bir doğa derseniz, tam adresindesiniz… Torosların eteğine uzanmış, doğası ve bol oksijenli havasıyla vazgeçilemeyecek bir kenttir Kahramanmaraş…
Şehir merkezinden biraz uzaklaşıp günübirlik gidip gelebileceğiniz mesafede bulunan Başkonuş Yaylası doğası ve çam kokuları ile sizlere unutulmaz bir an yaşatacak…
Nehirleri, gölleri ve şelaleri ile adeta doğa harikası olan Kahramanmaraş’ta, şehir merkezine yakınlığı ile bilinen Yedi Kuyular Kayak Merkezi misafirlerine sınırsız hizmet vermektedir.

Sadece Kahramanmaraş Uludaz Yaylası’nda bulunan 7 noktalı Uğur Böceklerini görebilir ve doğayla iç içe bir gün geçirebilirsiniz…
Otelimizin hemen yanı başında bulunan Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda sabahın erken saatlerinde yürüyüşünüzü yapabilir, muhteşem manzarasında bisiklete binebilirsiniz…
Tarihi sırtında taşıyan ve günümüze kadar koruyabilen Kahramanmaraş’ta Roma İmparatorluğu’ndan kalma eserleri Germenicia Antik Kenti’nde ziyaret edebilirsiniz…
Ülkemizde yetişen 11.000 bitki türünden yaklaşık 3500’ünün endemik, yani Türkiye’ye özel olduğu, Kahramanmaraş’ta ise tespit edilen 2500 çiçekli bitki türünden yaklaşık 500’ünün endemik olduğu tespit edilmiştir. Bu endemik bitkilerden bir kısmı yalnızca Kahramanmaraş yöresinde doğal ortamda yetişmekte, yaklaşık 25 tanesi adlarını Kahramanmaraş’ın il, ilçe ve dağlarından almakta ve bilim dünyasında bu adlarla tanınmaktadır. Aynı şekilde ülkemizde tespit edilen 144 önemli bitki alanından 8’i Kahramanmaraş’ta bulunmaktadır.